Gripa i prehlada

GRIPA I PREHLADA

Gripa i prehlada su virusne bolesti koje zahvaćaju dišne organe, a prenose se kapljičnim putem, kihanjem i kašljanjem zaražene osobe te dodirom zaraženih predmeta.

 

Gripa je vrlo zarazna i ozbiljna bolest, a katkad i smrtonosna  bolest zbog  mnogih komplikacija. Nastupa naglo uz visoku temperaturu, drhtavicu i bolove u mišićima. Kod male djece mogu se često javiti proljev i povraćanje. Nakon 2-4 dana  bolesti pojavljuje se hunjavica, grlobolja, neproduktivni  kašalj, a  ponekad i promuklost. Kod bolesnika s astmom, plućnim i srčanim bolestima te starijih osoba mogu se javiti komplikacije, najčešće upala pluća ili bronhitis.

Liječenje simptoma gripe uključuje mirovanje, uzimanje lijekova za snižavanje temperature, pastile i sirup protiv neproduktivnog kašlja, a u slučaju proljeva svakako i probiotika.

Za rehidraciju organizma korisno je pijenje toplih biljnih čajeva od šipka, kamilice i  metvice.

Važno je redoviti prozračivanje i ovlaživanje sobnog zraka, a preporuča se i dezinficiranje zraka u prostoriji eteričnim uljima putem difuzora.


Prehlada je blaga virusna bolest. Simptomi nastupaju polako. Nije praćena povišenom temperaturom, ali se javljaju neugodni simptomi poput  hunjavice , kihanja  te osjećaja suhoće u grlu. Protiv virusa prehlade ne postoji cjepivo niti se liječi antibioticima.

Kod  hunjavice  preporuča se korištenje sprejeva za nos s morskom otopinom i propolisom, inhalacije fiziološkom otopinom električnim inhalatorima ili inhalacije eteričnim uljima putem posebnih posuda.

Protiv suhoće u grlu, promuklosti te neproduktivnog kašlja  pomažu pastile s islandskim lišajem jer  imaju protuupalno djelovanje pa smiruju upaljeno i nadraženo grla te pastile s mentolom, eukaliptusom kaduljom i sprej za grlo s propolisom.

Za jačanje imuniteta može se koristiti beta-glukan, ulje crnog kima, echinacea,propolis, vitamini i minerali.

Beta–glukan je prirodna bioaktivna tvar koja pripada imunomodulatorima te  povećava otpornost organizma i učinkovitost u obrani od štetnih čimbenika. Postoji u obliku sirupa i pastila za djecu  te kapsula za odrasle.

 

 

 Hladno prešano ulje cnog kima jača imunitet

 što je važno za obranu protiv virusa, bakterija,

 gljivica i parazita. Mogu ga koristiti djeca i odrasli.

 

 

 

 

 

 

 Echinacea ili rudbekija preporuča se kod

 poboljšanja imuniteta te kako bi se skratilo

 trajanje prehlade i gripe i ublažili simptomi.

 

 

 

 

 

Propolis pokazuje snažno djelovanje protiv virusa, bakterija i gljivica te se može koristiti u obliku kapi, sprejeva i pastila.

Od vitamina i minerala koji pridonose normalnoj funkciji imunološkog sustava najkorisniju su vitamini C, A,E , D3 te minerali cink i selen.

Newsletter

Web shop periodicno salje obavijesti o popustima i akcijama te novostima u svojoj ponudi u vidu newslettera

Prijavi se

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.

Zatvori